Nieuws

Rapport AIB: aandeel hernieuwbare energie in de productiemix

In het onlangs gepubliceerde jaarlijkse rapport zijn enkele belangrijke inzichten te vinden. Over heel Europa is een daling van 2,8% in de elektriciteitsproductie te zien ten opzichte van vorig jaar. Deze daling is voornamelijk toe te schrijven aan een sterke vermindering in de productie van elektriciteit uit fossiele bronnen, deels gecompenseerd door hernieuwbare elektriciteitsbronnen. In totaal wordt bijna de helft van de elektriciteit in Europa geproduceerd uit hernieuwbare bronnen. Samen met nucleaire energie wordt 70% van de elektriciteit uit koolstofneutrale bronnen gehaald. 

Lees meer

Carbon footprint: residuele mix

Voor elke carbon footprint die Exergie oplevert, zorgen we ervoor dat deze in overeenstemming is met het Greenhouse Gas Protocol. Dit garandeert een betrouwbare weergave van de koolstofinventaris van een bedrijf, maakt een nauwkeurige vergelijking mogelijk en zorgt voor een correcte naleving van duurzaamheidsregelgevingen zoals de CSRD.

Lees meer

Laadpalen voor elektrische voertuigen

Laadpalen zijn niet meer weg te denken uit het verkeerslandschap. Samen met het aantal elektrische en hybride voertuigen heeft hun aantal een forse groei doorgemaakt de laatste jaren.

De groei in elektrische en hybride voertuigen heeft ertoe geleid dat momenteel meer dan 11% van de personenwagens in België is uitgerust met een elektrische motor.

Het aantal (semi-)publieke laadpunten in Vlaanderen is in 2023 quasi verdubbeld ten opzichte van 2022 en bedraagt momenteel ongeveer 33.500. 


Lees meer