Nieuws

100% elektrisch

Vanaf 11 maart 2021 is het in Vlaanderen verplicht om bij grotere nieuwe gebouwen of renovatieprojecten laadpalen voor elektrische wagens te voorzien. Vanaf 10 parkeerplaatsen aan niet-residentiële projecten moeten minstens 2 laadpalen voorzien worden. Daarnaast moet minstens 25% van de parkeerplaatsen voorzien worden op een latere uitbreiding met laadpalen, bijvoorbeeld door het plaatsen van wachtbuizen. Ook voor grotere residentiële projecten moeten minstens wachtbuizen voorzien worden. 

Lees meer

Nieuwe investeringssteun voor PV-projecten

Het stopzetten van de groenestroomcertificaten voor nieuwe PV-projecten leidt niet tot het volledig verdwijnen van steun. In de plaats van het certificatensysteem komt er investeringssteun voor PV-projecten tot 2 MW.

Lees meer

Meer ondernemingen verplicht om een energieplan op te stellen

Een 145-tal Vlaamse ondernemingen worden volgens een recente wijziging aan Vlarem II bijkomend verplicht om een conform verklaard energieplan op te laten stellen door een energiedeskundige. Dit energieplan, wat om de vier jaar geactualiseerd moet worden, moet je indienen bij het Vlaams  Energie- en  Klimaatagentschap (VEKA). Hoewel het bewuste energieplan inhoudelijk vergelijkbaar is met het energieplan dat als bijlage aan een omgevingsvergunningsaanvraag toegevoegd wordt, staat het er volledig los van.

Lees meer