Strategisch advies aan mestverwerkingsbedrijf Group Op De Beeck

Group Op De Beeck startte 20 jaar geleden als mestverwerkingsbedrijf in het Havengebied van Kallo-Beveren. Door innovatie is het bedrijf blijven groeien, waardoor reeds meermaals een hernieuwing van de vergunning werd opgemaakt. De energie-experten van Exergie werden telkens aangesteld om de energiestudie op te maken bij de omgevingsvergunningsaanvraag. 

De voorbije jaren zette Group Op De Beeck al sterk in op innovaties in de verwerking  van digestaat en werd daardoor de voorloper in de sector betreffende nutriëntenrecuperatie en uiteindelijke lozing als zuiver effluent op oppervlaktewater. In de huidige vergunning werden ook de mogelijkheden onderzocht om te pionieren in de toepassing van biogas als biomethaan, waardoor de voordelen van hun groene energieproductie (biogas) nog veel breder benut kunnen worden.

Momenteel wordt de geproduceerde elektriciteit grotendeels geïnjecteerd op het net, terwijl de warmte ter plaatse wordt benut. Hiervoor worden zowel groenestroom- (GSC) als warmtekrachtcertificaten (WKC) uitgereikt; ook voor GSC en WKC laat Group Op De Beeck zich bijstaan door de experten van Exergie. 

Group Op De Beeck wordt al sinds de beginjaren ondersteunt door United Experts (moederbedrijf van Exergie) met een brede waaier aan diensten, studies en advies in omgeving, bodem en energie. 

DEEL DIT BERICHT:

Wenst u meer info over onze diensten of een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken?

VRAAG HIER UW OFFERTE!