Energieaudit voor grote ondernemingen bij Willy Naessens nv

De “verplichte energieaudit voor grote ondernemingen” is de Vlaamse implementatie van de Europese Richtlijn 2012/27/EU betreffende energie-efficiëntie. Vlaanderen heeft ervoor gekozen de omzetting van deze richtlijn uit te voeren via de Vlarem-trein 2013 (art. 4.9.2.) van 16 mei 2014. Grote Ondernemingen volgens de Europese definitie hebben meer dan 250 werknemers en/of een omzet hoger dan € 50 mio en/of een balanstotaal hoger dan € 43 mio.

De afgelopen jaren heeft Exergie deze audits uitgevoerd in een 25-tal grote ondernemingen in het Vlaamse Gewest en in Nederland. Deze ondernemingen zijn vrij divers zoals kantoren, distributiecentra, voedingsindustrie, de staalindustrie, de bouwsector …

Exergie heeft een energie-audit uitgevoerd op de hoofdsite van het bouwbedrijf Willy Naessens NV. Er werden een 20-tal energiebesparingsmaatregelen (EBM) voorgesteld. Deze betroffen veelal eenvoudige acties zoals de wijziging van instelparameters, optimalisatie van HVAC of beperkte investeringen met een korte terugverdientijd, of advies om het energieverbruik beter in kaart te brengen. 

Willy Naessens NV heeft al verschillende maatregelen uitgevoerd en overweegt om andere maatregelen uit te voeren in de toekomst.

DEEL DIT BERICHT:

Wenst u meer info over onze diensten of een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken?

VRAAG HIER UW OFFERTE!