Energiecoach voor Gent, Hasselt, Sint-Niklaas en Leuven

Om tegemoet kmo's te ondersteunen in hun energiebeleid en zo finaal hun CO2-uitstoot te verminderen, werden in verschillende steden en gemeenten energiecoachingtrajecten georganiseerd. Deze coachingtrajecten omvatten een individuele energiedoorlichting en begeleiding van elke onderneming. Bij het uitvoeren van deze coachingtrajecten wordt de nadruk gelegd op:

  • De identificatie van (innovatieve) energiebesparende maatregelen 

  • Begeleiding bij uitbreiding van de onderneming of nieuwbouw

  • De evaluatie van potentiële investeringen in hernieuwbare energie

  • Het structureel verankeren van energiezorg in het bedrijfsbeleid

  • De ontzorging van de kmo’s

Exergie werd aangesteld om energiecoachingtrajecten uit te voeren in opdracht van Interleuven en de steden Gent, Hasselt en Sint-Niklaas!  Zo ondersteunde Exergie al meer dan 150 ondernemingen in hun zoektocht naar duurzaam ondernemen!

Een voorbeeld...

Als energiecoach voor de Stad Gent gingen we langs bij een designwinkel in een nieuw pand. Hoewel er gebouwd was met aandacht voor energie-efficiëntie en duurzaamheid, was het elektriciteitsverbruik toch erg hoog. De eigenaars zochten zich suf naar de grote verbruiker en plaatsten zelfs enkele metingen, maar konden het probleem niet achterhalen. 

Onze expert stelde vast dat de algemene verbruikers in orde waren: de verlichting was volledig in zuinige LED-armaturen uitgevoerd, en werd niet meer dan nodig gebruikt. De grootste kanshebber die overbleef was het balansventilatiesysteem. En inderdaad, een eenvoudige aanpassing aan de instellingen leidde tot meer dan een halvering van het elektriciteitsverbruik en een kostenbesparing van ca. 5000 euro per jaar!

Grote verbruikers zitten soms in kleine hoekjes.

DEEL DIT BERICHT:

Wenst u meer info over onze diensten of een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken?

VRAAG HIER UW OFFERTE!