ISO 50.001

ENERGIEMANAGEMENTSYSTEEM ISO 50.001

Exergie ondersteunt en begeleidt jouw bedrijf bij het hele traject voor het opzetten van het energiemanagementsysteem ISO 50.001 (energie).

De ISO-normen werken volgens de cyclus ‘Plan – Do – Check – Act (PDCA)’ wat een iteratieve vierstaps-managementsmethode is voor de continue verbetering van de energie- of milieuprestaties van jouw onderneming. Via een systematische aanpak wordt de hele organisatie betrokken in het behalen van de vooropgestelde besparingsdoelstellingen. De groenste energie is steeds de niet verbruikte energie.

De ISO 50.001-norm is een stappenplan voor de implementatie van een energiebeheersysteem. Het doel is het ontwikkelen van een systematische aanpak met een duidelijke planning voor het continu verbeteren van de energieprestatie. De standaard streeft ernaar om organisaties te helpen om hun energiegebruik en hun klimaatimpact fundamenteel te verminderen.

De belangrijkste aspecten zijn de definitie van energieprestatie-indicatoren (EnPI), het uitwerken van een actieplan op middellange termijn, een energiescan/audit van delen van het bedrijf, energiebalansen van productie-units, bewustwording van het personeel en de betrokkenheid van het management.

EXERGIE KAN JE ONDERSTEUNEN IN:

  • opbouwen van het managementsysteem
  • uitvoeren van energie-audits en balansen
  • kritisch evalueren van het bestaande systeem; uitvoeren van een gap-analyse t.o.v. de ISO-norm
  • integratie met het milieumanagementsysteem, ISO 14.001. Ontwikkeling van wettelijke registers en het up to date houden ervan.
  • ondersteunen bij de ontwikkeling van je bedrijfsbeleid en doelstellingen
  • uitvoeren van systeemaudits en interne audits als onderdeel van een pre-audit

     

Ondersteuning nodig bij ISO 50.001?

Contacteer ons